april 28 2017 0Comment
Africa-ins-new

Frisomat leverde aan Belgische BDC International in Cuba

Frisomat, internationaal actief in de modulaire industriebouw, leverde 5 industriële gebouwen aan het Belgische BDC International in Cuba. “Dit is een belangrijk project, omdat het Frisomat op de kaart zet in Cuba en omgeving,” ligt Export Manager, Bob Desmet, toe. “Samen met BDC International willen we onze aanwezigheid als staalbouwer in deze sub regio verder ontwikkelen”.

In Cuba is Mariel – een felbegeerde, splinternieuwe economische zone met gunstige handelsvoorwaarden – sinds kort de uitvalsbasis van BDC International. De Belgische groep investeerde er met 5 nieuwe gebouwen in twee van haar bedrijven, BDC Log en BDC Tec.

Voor BDC Log, onder meer thuis in container- en droog bulkvervoer, leverde Frisomat een state-of-the-art logistiek centrum, volledig afgewerkt met bureau en praktische werkruimte. Op dezelfde site werden vier gebouwen geleverd aan technisch dienstverlener in de farmaceutische productie, BDC Tec. Hierin zal het elektronische thermometers en schakelborden produceren en opslaan.

Tezamen is het complex goed voor 1.500 m² aan industriegebouwen, en levert het een tewerkstelling aan een 100-tal medewerkers. Alle 5 gebouwen zijn volledig conform de lokale Cubaanse bouwreglementering en klimatologische toestand (lees: orkaanwind proof). Op minder dan een klein jaar konden alle hallen in gebruik genomen worden.

frisomatadmin