Opslagloods

Gosselin levert verhuis- en logistieke services voor het transporteren van persoonlijke-, industriële- en consumentengoederen. Frisomat en Gosselin Group gaan al jaren terug en wij spraken met Marc Smet, CEO van Gosselin Group en vroegen hem naar het verloop van onze meest recente samenwerking.

PROJECTGEGEVENS

Bouwoplossing:
Klant: Gosselin
Locatie: Deurne
Oppervlakte: 1800 m²

INITIËLE BEHOEFTE

Wat was de initiële behoefte binnen uw organisatie om samen met Frisomat een stalen opslaghal te bouwen?

Wij wilden bij de twee bestaande opslaghallen een derde bijbouwen voor onze verhuisafdeling hier in Deurne om zodoende meer opslagcapaciteit te creëren en goederen te kunnen centraliseren. Op deze manier kunnen wij efficiënter werken omdat alle goederen bij elkaar op één locatie staan.

REQUIREMENTS

Welke zaken waren voor u van cruciaal belang bij het realiseren van deze opslaghal om nu en in de toekomst optimaal te kunnen werken?

Belangrijk voor ons was om de opslaghal zo snel mogelijk opgeleverd te krijgen en ook om te kunnen voldoen aan de eisen die werden gesteld door de brandweer. Het aanbouwen van de nieuwe hal aan de bestaande twee opslaghallen bracht namelijk als extra complicatie met zich mee dat er een volledige brandmuur tussen gebouwd moest worden.

Frisomat medewerkers bij werf

EXPERTISE

Wij zijn een samenwerking aangegaan voor het bouwen van uw opslaghal en doel was om samen tot een optimaal resultaat te komen, maar hoe bent u bij Frisomat terecht gekomen en waarom heeft u uiteindelijk voor onze expertise gekozen?

Wij kennen Frisomat al heel lang. Een van de eerste stalen hallen die we met hen gebouwd hebben was in het begin van de jaren tachtig, dat was toen nog een groene ‘ronde’ hal waar Frisomat zo bekend van is. We hebben ook een project met hen gerealiseerd in Tbilisi Georgië waar we ook een stalen opslaghal gebouwd hebben. En de nieuwe hal die we nu hebben gerealiseerd is aangebouwd aan twee opslaghallen die ook door Frisomat zijn gerealiseerd.

Wij kennen Frisomat dus al een hele tijd en hebben al ruime ervaring met hun diensten en werkwijze.

Hoe heeft u het proces van de bouw van de opslagloods ervaren? 

Het bouwproces is in zijn totaliteit goed verlopen. Er zijn wel wat issues geweest gezien de complexiteit van dit project met name door de speciale brandmuur die tussen de verschillende opslaghallen gebouwd moest worden. Deze issues zijn echter op een correcte manier opgelost en op het einde van de rit zijn wij zeer tevreden van het afgeleverde product.

Stalen opslaghal Gosselin Group deuren

VANDAAG DE DAG

Op welke manier gebruikt u de bulkopslagloods vandaag de dag binnen uw organisatie en voldoet dat een uw initiële doelstelling?

De hal voldoet inderdaad aan de initiële doelstelling. Wij gebruiken de hal nu specifiek voor opslag van verpakkingsmaterialen voor onze verhuisafdeling en ook voor opslag van houten lift vans die worden gebruikt voor verhuizingen voor de U.S. Government. Door de hal te bouwen aan de twee bestaande hallen, hebben wij verschillende goederenstromen nu kunnen centraliseren en meer efficiëntie kunnen inbouwen en dat bespaart ook kosten.

NIEUWE UITDAGINGEN

Zijn er nieuwe uitdagingen die spelen en waarvoor u opnieuw een beroep zou doen op Frisomat?

Er zijn dagelijks nieuwe uitdagingen voor ons bedrijf. Gosselin Group is een asset-based bedrijf, dus wij investeren vaak in gebouwen en infrastructuur, en ik ben er zeker van dat wij in de nabije toekomst noodzaak hebben om nieuwe gebouwen te plaatsen. Die projecten realiseren wij dan graag samen met Frisomat.

“Door deze hal te bouwen aan de twee bestaande hebben wij nu verschillende goederenstromen bij elkaar kunnen brengen, zodat we meer efficiëntie hebben gecreëerd.”

Zoekt u een stalen opslaghal van topkwaliteit?